Frallor (ca
( + lite extra vid knådning)
5 dl ljummet vatten
25 g jäst
1/2 dl solroskärnor
2 st rivna morötter
1 msk kallpressad olivolja
1 msk honung
1/2 msk salt
Gör så här:
Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner olivolja, honung, morötter, solroskärnor och salt. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
Häll upp degen på mjölat bakbord och tillsätt lite extra mjöl. Knåda degen smidig och forma till en rulle. Dela i 20 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i under bakduk i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med lite vatten och strö över solroskärnor.
Grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 12 min
Ser väldigt gott ut! Vilken härlig blogg med tips på god/nyttig mat.
SvaraRaderaMvh,
Petra
http://www.willgiveitatry.blogspot.com/