tisdag 1 december 2009

Paj á Italia

Pajdeg
5 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl kesella lätt
1 ägg

Fyllning:
10 st soltorkade tomater
100 g salami
150 g parmaskinka
150 g ruccola sallad
1/2 kruka basilika el motsvarade fryst
1 ask körsbärstomater
2 dl crème fraiche, tomat & basilika
1/2 dl chilisås (stark)
Peppar
Chilipulver
Paprikapilver
1-2 vitlöksklyftor

Garnering:
1 pkt Mozzarellaost
Oregano


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda crème fraichen med chilisåsen, kryddorna, pressade vitlöken och den grovhackade basilikan.
Ställ kallt så länge.

Gör degen till pajen. Mät upp mjölet i en bunke. Häll på resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt tills fyllningen är klar.

Grovhacka de soltorkade tomaterna och salamin. Dela paramskinkar i två delar om de är långa skivor. Blanda ihop alla ingredienserna med crème fraicheröran. Häll ut i pajskalen och fördela jämt över hela.

Skiva mozzarellan ganska tunt och strö den överst. Pudra lite oregano över.

Grädda tills osten är smält och pajen fått fin färg..

Smaklig Måltid!

1 kommentar:

  1. Håller på att göra er paj o undrar om man inte ska förgrädda pajskalet innan man häller på röran och gräddar den färdigt. Hur länge i ugnen ska den vara på ett ungefär.

    SvaraRadera