Pajdeg
5 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl kesella lätt
1 ägg
Fyllning:
10 st soltorkade tomater
100 g salami
150 g parmaskinka
150 g ruccola sallad
1/2 kruka basilika el motsvarade fryst
1 ask körsbärstomater
2 dl crème fraiche, tomat & basilika
1/2 dl chilisås (stark)
Peppar
Chilipulver
Paprikapilver
1-2 vitlöksklyftor
Garnering:
1 pkt Mozzarellaost
Oregano
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda crème fraichen med chilisåsen, kryddorna, pressade vitlöken och den grovhackade basilikan.
Ställ kallt så länge.
Gör degen till pajen. Mät upp mjölet i en bunke. Häll på resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ kallt tills fyllningen är klar.
Grovhacka de soltorkade tomaterna och salamin. Dela paramskinkar i två delar om de är långa skivor. Blanda ihop alla ingredienserna med crème fraicheröran. Häll ut i pajskalen och fördela jämt över hela.
Skiva mozzarellan ganska tunt och strö den överst. Pudra lite oregano över.
Grädda tills osten är smält och pajen fått fin färg..
Smaklig Måltid!
tisdag 1 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Håller på att göra er paj o undrar om man inte ska förgrädda pajskalet innan man häller på röran och gräddar den färdigt. Hur länge i ugnen ska den vara på ett ungefär.
SvaraRadera