lördag 24 oktober 2009

Peppriga Hamburgare


Fredagsmaten blev enkel men ack så goda. Hemmagjorda hamburgare med en pepprig smak. Vi gjorde för 4 portioner. Bra att ha mat i frysen ;).

Ingredienser
500-600g nötfärs
1/2 tsk kinesisk soja
1 tsk chilipulver
Några droppar pepparsås (se bilden)
1 tsk rosmarin
1 pressad vitlök

Dressing
4 msk matlagningsyougurt
2 msk sweet chili sås

Servering
4 stora hamburgerbröd
(Magic hamburgerbröd 4-pack från korvbrödsbagaren kan vi rekommenadera varmt)
1/2 st rödlök, tunt skivad
En näve rucculasallad
1 st skivad bifftomat
8 skivor cheddarost
ketchup


Lägg färsen i en bunke och häll i soja, pepparsås chilipulver, rosamarin över köttfärsen. Krossa vitlöken och sprid ut även denna över köttfärsen. Rulla ihop köttfärsen och knåda den ordentligt så att kryddorna blir väl inblandade.
Rulla färsen till en avlång rulle som du sedan delar i fyra delar. Forma fyra stora, tunna hamburgare.
Blanda matlagningsyoghurt och sweetchilisåsen och låt det stå och gotta sig i kylen medan man steker burgarna.
Stek burgarna i en het panna i ca 4 minuter på varje sida. Lägg på två cheddarostar medan hamburgarna fortfarande är varma och låt de smälta.
Montera hamburgaren med dressing i botten, sallad, hamburgare, ketchup, tomat och rödlök.

Smaklig måltid!







Kvällen avslutades med en stor passion som vi båda har....
...kex, ost, vindruvor och vin! Det kallas FREDAGSMYS!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar